Melancholy to Euphoria Symposium Timetable

Program Outline

From Melancholy to Euphoria: The materialisation of emotion in Middle Eastern Manuscripts

A two-day symposium at The University of Melbourne

Wednesday 7 – Thursday 8 February 2018

Day 1Wednesday 7 February

9.30am

Registration

10.00am

Official opening - Dr Stefano Carboni
(Director, Art Gallery of Western Australia)

10.15am

Director’s welcome and opening address - Prof. Robyn Sloggett (University of Melbourne)

10.55am

Program overview

11.00am

Morning tea (provided)

11.15am

Keynote Assoc. Prof Mandana Barkeshli  (International visiting scholar)

12.00am

Q&A session

12.10am

20 min paper (1)

12.30am

20 min paper (2)

12.50 – 1.30pm

Lunch (delegates’ own)

1.30 pm – 4. 15 pm

Paper Marbling Workshop – Oznur Ates
(Grimwade Centre, including 15 minute tea break)

4.20pm

20 min paper (3)

4.40pm

20 min paper (4)

5. 00pm -

Closing remarks Day 1

PUBLIC PROGRAM

EVENING (Location: Sidney Myer Asia Centre, University of Melbourne)

6.30pm – 7.40pm

Dr Stefano Carboni Keynote Public Lecture hosted by Robyn Sloggett with Q&A

7.45pm

Garden/Forecourt canapes with live musical performance and poetry, networking

8.40pm

Sufi ensemble (live sema ceremony on the lawns at sunset)

9.00pm

Event close

Day 2

Thursday 8 February

9.30am

Registration

9.50am – 10.40am

Keynote – Prof. Amir Zekergoo (International visiting scholar)

10.40am

20 min paper (5)

11.00am

20 min paper (6)

11.20am

Morning tea (provided)

11.40 am – 12.30am

Conference Delegates location visit to Grimwade Centre Labs for Seminar and manuscript presentation – Sophie Lewincamp

12.30 pm – 1.00pm

Lunch

1.00pm – 3.30pm

Traditional ink making workshop with Sadra Zekrgoo (Grimwade Centre Labs)

3.30pm

Afternoon tea

3.45pm

Panel discussion – keynotes, special guest panellists and moderator Includes audience question and answer session plus closing reflections and remarks.

4.55pm

Vote of thanks and official close by Prof. Robyn Sloggett AM

5.00 pm

Event close

Please note: the full program will be confirmed prior to the symposium

Symposium Locations (TBC)

  • Sydney Myer Asia Centre- 106 [Yasuko Hiraoka Myer Room]

located on the 1st floor of the Sydney Myer Asia Centre building on the Parkville campus

Link: https://learningspaces.unimelb.edu.au/building/158

  • Arts West North Wing

Level 1 – 153 Forum Theatre

Link: https://learningspaces.unimelb.edu.au/building/148a

Workshops location

  • · The labs at the Grimwade Centre for Cultural Material Conservation

Link: http://arts.unimelb.edu.au/grimwadecentre